Tereyağı Esansı ile Tereyağı Aroması Arasındaki Fark
Tereyağı Esansı ile Tereyağı Aroması Arasındaki Fark

Tereyağı esansı, sadece tereyağı kokusu verir ancak gıda kullanımına uygun değildir. Tereyağı aroması, gıda kullanımına uygundur, tereyağı tadı ve kokusu verir. Tereyağı aroması ve esansı sıklıkla birbiriyle karıştırılan ve iki farklı ürünü ifade eden terimlerdir. Tereyağı aromasının ve esansının kullanım alanları birbirinden farklıdır. 

Tereyağı aroması; unlu mamullerde, sulu/katı yemeklerde, çorbalarda, çikolatalarda, şekerlemelerde, aromalı tereyağı üretiminde ve tereyağı tadının ve kokusunun istendiği tüm gıdalarda kullanılabilmektedir. Tereyağı esansı, sadece tereyağı kokusunun istendiği ortamlarda, ortam kokusu olarak kullanılabilir, kesinlikle gıda kullanımına uygun değildir. Eğer tereyağı aroması yerine, esans kullanılırsa nihai ürün tüketilemeyecek kadar acı bir tada sahip olur.   

Esans; parfüm, kolonya, oda kokusu ve araç kokusu gibi ürünlerin imalatında koku verici hammadde olarak kullanılır. Aroma, gıda üretiminde tat ve koku verme amacıyla kullanılan hammaddedir. Örneğin limon aroması ve limon esansı birbirinden farklı ürünlerdir. Limon esansı, limon kolonyası imalatında koku verici hammadde olarak kullanılırken limon aroması, limonata yapımında limon tadı ve kokusu vermek için kullanılır. Kolonya imalatında kullanılan limon esansı kullanılarak limonata yapılması durumunda elde edilen limonata içilemeyecek kadar acı olur. Aynı şekilde limon kolonyası yapımında limon aroması kullanılması durumunda beklenen limon kokusu elde edilemez. Aynı durum tereyağı esansı ve tereyağı aroması içinde geçerlidir. 

Tereyağı Esansı ve Tereyağı Aromasının Üretimleri Farklıdır

Tereyağı aroması üretiminde, gıdaya uygun hammaddeler kullanılır. Üretim standartları gıda üretimine uygundur. Elde edilen aromanın muhafaza koşulları esanslardan farklıdır. Tereyağı aroması üretiminde kullanılan hammaddeler genellikle doğal ve doğala özdeş bileşenler içerirken esansların üretiminde daha çok sentetik bileşikler ve yağlar kullanılır. 

Tereyağı esansının üretim koşulları ve üretimde kullanılan hammaddeler, tereyağı aromasınınkinden tamamen farklıdır. Esanslar, koku verici hammadde olduğu için ve gıdada kullanılmadığı için gıdaya uygun hammaddeler kullanılmaz ve üretim şekli ve standartları tamamen farklıdır. 

Tereyağı aroması hakkında daha detaylı bilgi edinmek için sitemizde yayınlanan Tereyağı Aroması başlıklı makaleyi okuyabilirsiniz. 

Virago Tereyağı Aromaları

Virago tereyağı aromalarının toplam beş farklı çeşidi vardır. Tüketici talebine göre toptan ve perakende olarak satılmaktadır. En son satışa çıkan ve en çok tercih edilen versiyonu Virago Tereyağı Aroma Verici V-5 olan beşinci versiyondur. Beşinci versiyon (V-5) Virago tereyağı aroması en yüksek performansa sahip olan çeşittir. Sitemiz üzerinden tereyağı aromalarımızı inceleyerek sipariş verebilirsiniz. 

Eğer daha önce ürünlerimizi kullanmadıysanız veya ilk defa tereyağı aroması kullanacaksanız yada tereyağı aroması ve esansı arasındaki farklar hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız bizimle iletişime geçtikten sonra ürünlerimizden sipariş vermenizi öneriyoruz. Ürünlerimiz ileri seviye konsantrasyona sahip olduğu için kullanım miktarına dikkat etmelisiniz. Kullanım miktarındaki çok küçük artış ve azalışlar nihai üründe çok ciddi tat ve koku değişimine sebep olabilir.