Bu başlık
altında malt aroma vericiler hakkında temel bilgileri verdikten sonra "Virago
Malt Aroma Vericilerle İlgili Bize Sorulan Sorular"ı tek tek
cevaplamaya çalıştık. Sorularınızı aşağıda yorumlar bölümünden bize
sorabilirsiniz. Yeni sorular geldikçe ve bu sayede eksik bıraktığımız konular
olduğunu fark edersek yazıyı güncelleyeceğiz.
Virago Malt Aroma Vericiler 4 adettir, açıklamaları
aşağıda...
Öncelikle bize yorumlarıyla katkı
yapanlara içtenlikle teşekkürlerimizi sunarız
Virago malt
aroma vericiler satışa başladığından beri çok ilgi gördü. Büyük bir kitle
tarafından denendi. Beğenip önerenler, tatlarını kıyaslayıp puan verenler,
sürekli kullandığı tatlara benzetenler ve ya beklentilerinin karşılanmadığını
söyleyenler oldu.
Öncelikle
olumlu ve olumsuz dönüşleriyle bize geri bildirimde bulunan tüm müşterilerimize
çok teşekkür ediyoruz. Bu yazıda daha çok malt aroma vericiler konusunda en sık
aldığımız sorular ve talepleri bir araya getirdik.
Sorulara
geçmeden önce malt aroma vericiler hakkında şu hatırlatmaları yapmakta fayda
var:
Malt 01 Aroma Verici:
Bilindik
kavruk malt tadı olmayan, berrak renkli ve çok güçlü bir tattır. Tüm
bileşenleri eklenmiş ve karışımları tamamlanmış nihai ürüne son bileşen olarak
eklenmelidir. Katı ürünlerde kg başına – sıvı ürünlerde litre başına 2 ml ile 3
ml arasında kullanılmalıdır. Bu miktar kullanıcı tercihine göre arttırılıp
azaltılabilir. Kullanım oranının azaltılıp çoğaltılması renk, tat ve koku
olarak değişim sağlanmasına yardımcı olur. HORECA (otel – restoran – cafe)
işletmeleri öncelikli olmak üzere kullanılır. Tadı net olarak yansıtan, AR-GE
çalışması yapılarak özel üretilmiş bir üründür. Kahve, smoothie, milkshake,
kek, pasta, kurabiye, krema, dondurma, krem şanti, yenilebilir buz, alkollü ve
alkolsüz kokteyllerde kullanılabilir. Ürün tamamen suda çözülür. Renk, tat ve
koku olarak tüm karakteristik özellikleri eklendiği karışıma verir.
Malt 02 Aroma Verici:
Malt
harmanındaki hafif tütsü tadını net olarak alabilirsiniz. Eklendiği ürüne
berrak renkli ve çok güçlü bir aroma tadı verir. Tüm bileşenleri eklenmiş ve
karışımları tamamlanmış nihai ürüne son bileşen olarak eklenmelidir. Katı
ürünlerde kg başına – sıvı ürünlerde litre başına 2 ml ile 3 ml arasında
kullanılmalıdır. Bu miktar kullanıcı tercihine göre arttırılıp azaltılabilir.
Kullanım oranının azaltılıp çoğaltılması renk, tat ve koku olarak değişim
sağlanmasına yardımcı olur. HORECA (otel – restoran – cafe) işletmeleri
öncelikli olmak üzere kullanılır. Tadı net olarak yansıtan, AR-GE çalışması
yapılarak özel üretilmiş bir üründür. Kahve, smoothie, milkshake, kek, pasta,
kurabiye, krema, dondurma, krem şanti, yenilebilir buz, alkollü ve alkolsüz
kokteyllerde kullanılabilir. Ürün tamamen suda çözülür. Renk, tat ve koku
olarak tüm karakteristik özellikleri eklendiği karışıma verir.
Malt 03 Aroma Verici:
Maltlama
işlemi sonrası alınan tadı tam olarak yansıtır. Maltlama sonrası tütsüleme
yapılarak verilen tat bu aromada bulunur. Tüm bileşenleri eklenmiş ve
karışımları tamamlanmış nihai ürüne son bileşen olarak eklenmelidir. Katı
ürünlerde kg başına – sıvı ürünlerde litre başına 2 ml ile 3 ml arasında
kullanılmalıdır. Bu miktar kullanıcı tercihine göre arttırılıp azaltılabilir.
Kullanım oranının azaltılıp çoğaltılması renk, tat ve koku olarak değişim
sağlanmasına yardımcı olur. HORECA (otel – restoran – cafe) işletmeleri
öncelikli olmak üzere kullanılır. Tadı net olarak yansıtan, AR-GE çalışması
yapılarak özel üretilmiş bir üründür. Kahve, smoothie, milkshake, kek, pasta,
kurabiye, krema, dondurma, krem şanti, yenilebilir buz, alkollü ve alkolsüz
kokteyllerde kullanılabilir. Ürün tamamen suda çözülür. Renk, tat ve koku
olarak tüm karakteristik özellikleri eklendiği karışıma verir.
Malt 04 Aroma Verici:
Amerikan
tarzı mısır tadından gelen şekerli hissin yanında yakılmış beyaz meşeden
gelen tütsü tadını net verebilen bir aromadır. Avrupa bilindik tadının
dışında bir lezzettir. Tüm bileşenleri eklenmiş ve karışımları tamamlanmış
nihai ürüne son bileşen olarak eklenmelidir. Katı ürünlerde kg başına – sıvı
ürünlerde litre başına 2 ml ile 3 ml arasında kullanılmalıdır. Bu miktar
kullanıcı tercihine göre arttırılıp azaltılabilir. Kullanım oranının azaltılıp
çoğaltılması renk, tat ve koku olarak değişim sağlanmasına yardımcı olur.
HORECA (otel – restoran – cafe) işletmeleri öncelikli olmak üzere kullanılır.
Tadı net olarak yansıtan, AR-GE çalışması yapılarak özel üretilmiş bir üründür.
Kahve, smoothie, milkshake, kek, pasta, kurabiye, krema, dondurma, krem şanti,
yenilebilir buz, alkollü ve alkolsüz kokteyllerde kullanılabilir. Ürün tamamen
suda çözülür. Renk, tat ve koku olarak tüm karakteristik özellikleri eklendiği
karışıma verir.
Malt Aroma Vericilerimiz Herhangi bir markanın nihai
ürününün muadili ya da benzeri değildir
En sık
aldığımız taleplerden biri, müşterilerimizin sürekli olarak severek
tükettikleri bazı markalar olduğu ve bu markanın aynısı olan malt aroma
vericinin hangisiyse onu istedikleri yönündedir. Malt aroma verici olarak
sunduğumuz seçenekler ana tatları yansıtır. Örneğin, malt 02 aroma verici
herhangi bir markanın nihai ürününün bire-bir aynısını yada muadilini elde
etmenizi sağlamaz ancak ana karakteristik tat olarak İskoç tadını net olarak
yansıtır.
Yeni Malt Aroma Verici Çeşitleriniz Çıkacak mı?
Malt aroma
vericiler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Dört ana malt tadı üzerinde
çalıştık ve oldukça beğenildi. Bu ana tatlar üzerinde bazı dokunuşlar yaparak
yeni malt aroma vericiler çıkarmayı planlıyoruz ancak her bir ürün için oldukça
meşakkatli ve detaylı çalışma yapılması gerekiyor. Emek, para ve zaman
harcamamız gerekiyor ve son olarak kullanıcılar tarafından denenip yorum
yapılması gerekiyor. Bu aşamaların her biri oldukça uzun zaman aldığı için net
tarih veremiyoruz ancak yeni malt aroma vericilerimiz geliyor.
Malt aroma vericiler en verimli nasıl kullanılır?
Malt aroma
vericilerimizi kullanıp memnun kalan büyük bir kitle olsa da memnun kalmayan
bir kitle de var. Memnun kalmayan müşterilerimizle yaptığımız bire-bir
görüşmelerde, sorunun kullanım hatasından kaynaklandığını anlıyoruz. Eksik
kullanım, fazla kullanım ve kullanım sıralamasına dikkat edilmemesi öncelikli
olmak üzere birçok kullanım hatası yapılabiliyor. Hatalı kullanım sonrasında
beklenti karşılanmadığı için mutsuz müşterilerimiz de oluyor.
Müşterilerimizle
yaptığımız birebir görüşmeler sonrasında hatanın nerede yapıldığını bulup
genellikle sorunu çözüyoruz ama malt aroma verici kullanımı hakkında bir
açıklama daha yapmak muhakkak ki yararlı olacaktır.
Malt aroma vericilerimizin en verimli kullanım şekli, tüm bileşenleri
eklenmiş ve karışımları tamamlanmış nihai ürüne son bileşen olarak
eklenmelidir. Katı ürünlerde kg başına – sıvı ürünlerde litre başına 2 ml ile 3
ml arasında kullanılmalıdır. Bu miktar kullanıcı tercihine göre arttırılıp
azaltılabilir. Kullanım oranının azaltılıp çoğaltılması renk, tat ve koku
olarak değişim sağlanmasına yardımcı olur.
Malt Aroma Verici Kullanım Miktarı
Malt aroma
vericilerimiz bitmiş bir litre / bir kg
ürüne 2 ml ile 3 ml arasında bir kullanım miktarı öneriyoruz. Bu
miktar kullanıcının tercihine göre arttırılıp azaltılabilir.
Kimi
kullanıcılarımız malt aroma verici kullanımını biraz abartıp litre/kg başına 10
ml kullanmışlar ve çok koyu renkli ve yoğun aromalı bir sonuç almışlar. Ürün
hatalı mı ya da biz bir yerde hata mı yaptık diye dönüş aldık. Kendilerine
yardımcı olduk ve sorun çözüldü. Kullanım miktarı kişisel tercihtir ancak
litre/kg başına 10 ml kullanımı önermiyoruz.
Farklı bir
müşterimiz de 10 litrelik ürüne 5 ml kullanıp benzeri bir geri dönüş yaptı bu
kadar düşük miktarda kullanımı da aynı şekilde önermiyoruz. Bizim
önerdiğimiz miktar litre başına 2 ml ile 3ml arasındadır ancak kullanıcı
tercihine göre bu miktarı 4 ml - 5 ml olarak kullanır burada sorun yok.
İfade etmeye çalıştığımız kişisel damak tadı ve renk beklentisinin kişiden
kişiye değişebildiği ve bu beklentiyi karşılamak için kullanıcıların miktar
üzerinden küçük değişiklikler yapabileceği ve bu küçük değişikliklerin
hata olmadığıdır.
Bitmiş Ürün kavramı nedir?
Çok kafa
karıştıran bir tabir olmasa da, "bitmiş ürün kavramı," ilk defa malt
aroma verici ya da herhangi bir aroma kullanacaklar için değişik bir tabir gibi
gelebilir.
Bitmiş ürün,
sonuçta elde edilecek ürün yani nihai ürün anlamında kullanılır. Bu tabir
genellikle aroma üretici firmalar arasında yaygın kullanılan bir tabirdir.
Bitmiş bir
litre ürün içinde 2ml ile 3ml arası kullanım ise, hedeflediğimiz sonuç
bileşeninin içinde, 2ml ile 3ml arası bir miktarda malt aroması eklenmesi
anlamına geliyor. Daha net bir tabirle bir litre
%40 alkol içeren votka ya da %40 seviyesine seyreltilmiş olan bir litre ürünün
içinde 2ml ile 3ml arasında malt aroma verici kullanılmalı.
Malt Aroma Vericiye Başka bir şey ekleniyor mu?
Malt aroma
vericilerimizin ürün içeriğinde tüm bileşenler tam olarak bulunduğu için farklı
bir bileşen daha eklenmesine gerek kalmıyor.
Virago malt
aroma vericinin içine herhangi farklı bir bileşen eklemeye veya farklı bir tat
için yeni aromalar ilave etmeye gerek yoktur. Zaman zaman kimi müşterilerimiz
farklı ürünler alıp belirli ölçülerde karıştırıp kendi özgün tatlarını
çıkardıklarını söylüyorlar ancak bu da kişisel tercih oluyor.
Malt aroma vericilerimize herhangi bir bileşen eklenmesine gerek yoktur ancak kullanıcı damak tadına göre kendi özel tarifini yapmak isterse elbette yapmasında sakınca yoktur.